Een huis kopen en een huis verkopen – moet u een makelaar gebruiken?

Een huis kopen en een huis verkopen – moet u een makelaar gebruiken?

Als u van plan bent uw huis te verkopen, kunt u overwegen een makelaar in te schakelen. Ze kunnen potentiële kopers rondleiden in uw woning wanneer u er niet bent. De makelaar moet altijd vooraf bellen om de bezichtiging te bevestigen, zodat u kunt bijhouden hoeveel mensen uw eigendom bekijken. Laat de makelaar u echter niet uw woning laten zien terwijl u onder de douche staat! Zorg er ook voor dat de makelaar de sleutels van uw woning veilig bewaart en alleen overhandigt aan bevoegde partijen, zoals taxateurs.

Als u meer dan één makelaar wilt om uw eigendom te verkopen, moet u een multi-agentschap overwegen. Een multi-bureau heeft ten minste drie agenten, die elk een ander gebied van uw postcode bestrijken Regiomakelaar.eu. Op deze manier kunt u degene kiezen die bij u past. Een multi-bureau is ook een goede keuze voor verkopers, omdat het de agenten op dezelfde pagina houdt. De nadelen van een eenmanszaak zijn dat de makelaar meer tijd nodig heeft dan verwacht om uw woning te verkopen.

Een makelaar kent de markt en heeft de contacten om deals te sluiten. Een makelaar kan snel een concurrerende marktanalyse krijgen en u de waarschijnlijke verkoopprijs van uw eigendom vertellen. De agent weet ook hoe hij een ijzersterk aanbod moet schrijven met de juiste onvoorziene omstandigheden. Uiteindelijk bespaart het u tijd en stress. En hoewel het niet eenvoudig is om een huis te verkopen, kan een makelaar u helpen tijdelijke woonruimte te vinden totdat de verkoop is afgerond.

Klik hier: https://regiomakelaar.eu/