Waarom u een makelaar zou moeten gebruiken als u een huis verkoopt?

Makelaar

Waarom u een makelaar zou moeten gebruiken als u een huis verkoopt?

Of u nu een huis verkoopt of er een koopt, er zijn veel redenen om een makelaar in te schakelen. U krijgt deskundig advies over de waarde van uw woning en een deskundig oordeel over de prijsstelling. Daarnaast houdt uw makelaar u op de hoogte van de veranderingen in de branche. Zij zullen het Kadaster gebruiken om verkoopprijzen te vergelijken en aanbevelingen te doen. Uiteindelijk is het de taak van uw makelaar om u te helpen uw huis voor het meeste geld te verkopen.

Om de juiste makelaar voor uw verkoop te selecteren, moet u weten hoeveel u betaalt . Een typische vergoeding voor de verkoop van woningen is 0,5-3% van de prijs van het onroerend goed, maar sommige makelaars brengen meer in rekening als ze aanvullende marketingmethoden gebruiken. Uw makelaar zal ook reclame voor uw huis moeten maken, maar dit is over het algemeen bij de prijs inbegrepen. U moet echter duidelijk zijn over de kosten voordat u met het proces begint. U dient zich ervan bewust te zijn dat de vergoedingen van makelaars sterk kunnen variëren en het op één na duurste onderdeel zijn van verhuizen in het VK.

De rol van een makelaar is cruciaal voor uw verkoop. Naast het adviseren over hoe u uw huis verkoopklaar kunt maken, voeren ze het ook in de MLS-database in, een database die door andere makelaars wordt gebruikt. Ze brengen uw huis ook via traditionele en online media in de markt, waardoor uw eigendom door zoveel mogelijk mensen wordt gezien. Als een potentiële koper interesse heeft om uw woning te bezichtigen, dan helpt de makelaar hem door een bezichtiging te regelen en rond te leiden. Zodra ze het onroerend goed hebben gezien, moeten ze ervoor zorgen dat de koper het kan beveiligen.

Klik hier: Hendriks.nl